AMUNDI Czech Ladies Challenge 2020

Gepubliceerd op 21 september 2020 om 14:00

In Praag is vooruitgang te zien ten opzichte van Zwitserland in de LET Access Series. Met een totaal score van 220 slagen oftewel plus vier, na drie rondes eindigde ik op zestiende plaats in het klassement.  

Afgelopen week speelde ik op Praag City Golf een golfbaan die net buiten het centrum lag. Het officiële hotel waar alle speelsters, caddies en tourorganisatie verbleven was midden in het centrum van Praag. Dit zorgde ook voor extra tijd vanwege het verkeer. 

De baan was mooi geprepareerd. Vooral de overgang van het gras de fairway, semi-rough, rough en vervolgens hoog gras vond ik prettig om te zien. Naast dat je altijd een gameplan (spel strategie) maakt in je oefenronde. Moest dit ook goed voor de greens, omdat er veel verschillende slopes (hellingen) waren (hier wil je rekening mee houden als je de bal naar de green toe slaat).

Korte reactie per ronde:
Dag 1 – 74 (+2) heerlijk dat we weer van start mochten in 30 graden Celsius! Ik speelde met een goede focus en discipline om minder gedachten te hebben. Ik zal geduld moeten hebben en mijn kansen moeten afwachten. Op naar ronde twee!

Dag 2 – 72 (E) met bewolkt weer en slechts 15 graden Celsius in de vroege ochtend en meer wind werd het course management (game strategie) nog belangrijker. Ik gaf mezelf meer kansen en op de tweede negen was ik zeer stabiel van tee tot green.

Dag 3 – 74 (+2) vandaag speelde ik het beste van alle dagen. Het gevoel was er meer en dat neem ik graag mee naar het volgende toernooi.  

De volledige eindstand van het toernooi kun je vinden via de LET Access Series.

Het volgende toernooi zal ik deze week spelen van 23 – 25 september op Golf de Lavaux in Zwitserland.