Start LETAS seizoen

Gepubliceerd op 15 augustus 2020 om 10:00

De corona is een tijd waarbij de veiligheid en gezondheid van de mens nog steeds voorrang heeft. Maar ook wij op de LETAS tour mogen weer van start. Na ruim vijf maanden is dan eindelijk een herstart in zicht!

Hoe waren mijn afgelopen maanden?
De vijf maanden zijn voorbij gevlogen. Ik kwam begin maart terug vanuit Zuid-Afrika en één week later ging zo goed als de hele wereld op slot. Het geduld werd aardig op de proef gesteld in de eerste maanden waarin alle sportaccommodaties dicht waren. Tijdens het begin heb ik wat extra uurtjes besteed aan uitslapen, YouTube en Netflix kijken. Vervolgens ging ik thuis aan de slag om fysiek fit te blijven door middel van home workouts die ik kreeg van Crossfit FSF, deed ik verschillende online challenges mee en zat ik veel op de fiets.

Toen de sportaccommodaties waar ik train weer open mochten heb ik de eerste keren genoten van hoe heerlijk het is om dit te mogen doen. Vervolgens worden je dagen weer meer gevuld met trainingen en ga je langzaam weer terug naar je volledige routine.

Als topsporter ben je gewend om altijd een doel te hebben, hoe ben ik ermee omgegaan nu die ineens wegvielen?
In het begin was ik echt mijn ritme kwijt, totdat ik kleine doelen voor mezelf opstelden om de dag door te komen. Je bent dan doelgerichter en hebt na een dag meer een voldaan gevoel, dat is heerlijk!

Hoe ging ik om met de ‘vrije tijd’?
Ik heb mijn vrije tijd goed gebruikt om mij niet bezig te houden met golfen zolang er geen duidelijkheid was over een toernooischema.

Zo heb ik veel gebruikt gemaakt van de fiets en mountainbike. Heb ik andere sporten op recreatief niveau kunnen doen en heb ik meer kunnen genieten van de tijd thuis met mijn ouders en zusje.

Wat is mijn eerst volgende toernooi?
Het eerst volgende toernooi is in Zwitserland waar ik het Flumserberg Ladies Open zal spelen van 3 – 5 september. Bekijk onder het kopje ‘’toernooien’’ voor het volledige toernooischema.